Svendborg Forsamlingshus
- et bæredygtigt fællesskab

  Home > Det_sker_i_huset

Det_sker_i_huset

(NYHEDSBREV)

Find kalenderen her. Tilmed dig til vores nyhedsbrev her.

Oversigt over arrangementer m billetter: se og tilmeld her 

https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/

Vi foretrækker at man betaler med Mobilepay eller Kort (ikke kontanter). 


GENNEM GLASLOFTET
Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2, 5700 Svendborg inviterer til fejring af 8.marts - Kvindernes Internationale Kampdag.
Der er stadig lang vej til reel ligestilling, men meget har forandret sig til det bedre de sidste 100 år. Vi vil derfor gerne gerne give ordet til stærke, lokale kvinder, der har taget nogle livsvalg, der viser nye veje for andre.
Program: Dørene åbner 16.30, hvor man er velkommen til at komme og hjælpe med at stille op og gøre klar til vores store fællesbuffet kl. ca. 17. 30.
Vil du spise med, skal du selv medbringe en ret til fællesbordet. Det plejer at være ret hyggeligt. 🍕🥘🍲
Det bliver muligt at købe drikkevarer.
kl. ca.18.45
Vi åbner med et par fællessange, akkompagneret af Anne Kirk.
kl. 19.05 Velkomst v/Josefine Ottesen
kl. 19.10 Journalist, Jannie Schjødt Kold, interviewer vores gæster om hvilke valg, de har taget i forhold til deres postion på arbejdsmarkedet . Der vil også blive mulighed for spørgsmål fra salen.
Deltagerne i den første afdeling er Johanne,tømrer/snedker fra Logladies, Birte Hansen, kunstterapeut og uddannelseleder på UCL, Elsa Lund-Larsen, Ressourcedirektør på SIMAG
kl. ca. 20.00 Musikalsk indslag v. Lisbeth Refbjerg og Mette Thorsen.
20.30 Jannie Schjødt Kold i samtale med Linda Weber Hansen, malermester og
Lis Mylenberg, havnemester i Nyborg
Vi slutter af med et par fællessange akkompagneret af Anne Kirk.
Har du lyst til at hjælpe med oprydning og opvask, er du mere end velkommen 😜
Entré: 50,-
Køb billetter i døren eller i forsalg på www.svendborgforsamlingshus.dk
 
 

Nyhedsbrev marts 2024

Dagene er tydeligvis blevet længere, fuglene giver den gas – foråret er lige om hjørnet!


I Svendborg Forsamlingshus er vi glade for lyset – det giver kræfter og energi til endnu flere herlige arrangementer i det gamle hus på Lundevej 2, 5700 Svendborg.


Mandag d. 4.marts er musikværkstede aflyst. I stedet er der netværksmøde med deltagerne i den kommende sangskriverkoncert. ( se længere nede!)

Onsdag d.6.marts er der godt gang i huset. Fra kl.10-11 og igen fra kl. 19.30-20.30 fortæller Agnete Sand historier af Karen Blixen – og det kan I godt se frem til: Agnete er en utrolig dygtig fortæller.
Se mere: https://fb.me/e/4lCkAgrHT

Onsdag d.6.marts kl. 16-18 er Hånd & Ånd. Du kommer og nørkler/lytter. Josefine læser højt af tekster fra sagaerne.

Se mere: https://fb.me/e/1PCKhFhZX
Torsdag d.7.marts kl. 19-21 er der Nordisk Dans.  Glæd dig til et utroligt velspillende ungt folkemusikorkester og en blændende danseinstruktør.
Se mere: https://fb.me/e/1qiKQlVXj

Fredag d.8.marts fra 16.30- 22 kan du komme til Kvindernes Internationale Kampdag. I år handler det især om de fremskridt, der har været de sidste 100 år. Programmet består fællesspisning med medbragt mad, gode oplæg, velspillende musikere og inspirerende fællessange.
Se mere: https://fb.me/e/5tN4Z9XZZ
Søndag d.10.marts kl. 14.30-17.30 Vi er SÅ glade for at kunne præsentere 12 formidable lokale sangskrivere. Kom og få et indblik i, hvad der rører sig i Svendborgs singer/songwriter miljø  

Se mere: https://fb.me/e/5ZnnxsUwF
Mandag d.11.marts kl. 10-11.45  Yoga. Samantha fra Yoga Prana har besluttet sig for at køre et yogahold i forsamlingshuset. Samantha er kendt af mange som en virkelig dygtig yogainstruktør, så vi glæder os til at få hende i huset.
Se mere: www.yogaprana.dk

Onsdag d.13.Marts kl. 16-18  Denne åbne onsdag er også en mulighed for at mødes, hvis du er i gang med Trapholt projektet om TID. Du er også velkommen til bare at kigge forbi og få en kop kaffe og en snak.

Se mere: https://fb.me/e/3ea9w0RBz

Onsdag d.13.marts kl. 19-21 er der mulighed for at erhverve sig nye bøger OG komme af med nogle af de gamle. Vi holder SKØNNE BØGER SØGER NYE HJEM. Det bliver oplysende og muntert.
Se mere: https://fb.me/e/9CmsKlsh0
Lørdag d.16.marts kl.12-14 Familiekoncert med Prins Calibut. Tag hele familien med. Det er GRATIS.
Se mere: https://llk.dk/zioxgs


Mandag d.18.marts kl. 19-21 Den 3. mandag i måneden i vinterhalvåret er der Fællessang i Svendborg Forsamlingshus. Denne gang har vi Povl Christian Balslev ved klaveret. DET bliver en god aften!
Se mere: https://fb.me/e/cQHD2XtJ0
Onsdag d.20.marts kl. 16-18 er der ÅbenOnsdag. Vores værksted er åbent. Du kan låne en symaskine eller noget håndværktøj, eller du kan hygge dig med en kop kaffe/te og godt selskab.
Se mere: https://fb.me/e/3qHVfp8ZQ
Onsdag d.20.marts kl.19-21 er der Generalforsamling i Brugerforeningen, Svendborg Forsamlingshus. Brugerforeningen er paraplyen over alle de mange forskellige arrangementer, der er i forsamlingshuset. Har du lyst til være medlem – enten fordi du gerne vil være aktiv i huset eller fordi du bare gerne vil støtte arbejdet – kan du se meget mere her:  https://llk.dk/jkiq88


Fredag d.22.marts kl. 19.30-23.45 Så er der mulighed for at hoppe ned i en tidslomme for en stund! Kurt har rigget sit DJ-pult til og fylder salen med god musik fra 60’erne, 70’erne og 80’erne. Støv bare ørkenstøvlerne af og find den islandske trøje frem fra gemmerne.
Se mere: https://fb.me/e/4g8D7M4vz
24.marts kl. 17.30 Fællesspisning. Som altid kræser Benny for os med lækker grøn mad.
Se mere: https://fb.me/e/gDVFRrlB5
Mandag 25.marts 19.30-22 Udvid dit musikalske netværk og kom til Åben Scene/Jam. Du er velkommen både som musiker og som tilhører.
Se mere https://fb.me/e/8hs3P66HI
Tirsdag d.26.marts kl 16-18 Venner, se på Danmarks kort!
Vil du ha opfrisket din geografi, så kom med til fællessang med mere end 70 vers, hvor vi kommer på tur fra Gedser til Skagen. Smukke fotos illustrerer fortællingen om vores lille land.
Se mere: https://fb.me/e/599Vqe6kE
Onsdag d.27.marts kl. 16-18  Den sidste onsdag i måneden står vi klar med know-how og kaffe på kanden. Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv, så vi kan reparere i stedet for at købe nyt.
Se mere: https://fb.me/e/3hVMYi7X9

 

 
 
 

Nyhedsbrev februar 2024 Svendborg Forsamlingshus


LYSET ER PÅ VEJ TILBAGE
Så er vi nået frem til februar – den sidste af de ALT for lange måneder i vintermørket.
Heldigvis er lyset på vej, og hvis du mangler lidt ekstra lys, er du altid i velkommen i Svendborg Forsamlingshus - vi prøver på alle måder at skabe glæde og opmuntring , for der er jo anledning nok til at sætte sig ned og græde!
Den kommende måned er præget af vinterferien, hvor vi lader andre gode folk i Svendborg om at holde fanen højt, men i resten af ugerne pibler det frem med gode arrangementer.

Vi lægger ud torsdag 1.februar kl. 19-21 med endnu engang fantastisk Nordisk Dans. Kan du li at bevæge dig og er du vild med musik, er det lige noget for dig! Se mere her: https://fb.me/e/38A1o3Wv6

Søndag d.4.februar kl. 13-16 er der et virkelig godt tilbud til børn og deres voksne! Få en dejlig kreativ eftermiddag i selskab med Kunstpiloterne og lav jeres egen fastelavnsmaske mm. Se mere her:https://fb.me/e/4lfEDb0J3

Onsdag d. 7 februar kl. 10-11 + kl. 19. 30 har vi som altid formiddagsfortælling. Denne gang er det Torben Wahlstrøm, der fortæller Selma Lagerlöfs ”Køresvenden”.
Der er flere, der har efterspurgt  muligheden for at man også kan opleve de gode fortællinger om aftenen, så derfor fortæller Torben både kl. 10 og kl. 19.30
Se mere her: https://fb.me/e/594ro7t9n

Onsdag d.7. februar kl. 16-18 kan du høre en god historie, mens du nørkler med håndarbejde/håndværk. Denne gang har vi fået skuespiller Peter Michaelsen til at stå for oplæsningen. Glæd dig til at høre ”Skibsdrengens fortælling” af Karen Blixen. Se mere her:
https://fb.me/e/3zGcfXaT4

Onsdag d.14. februar og den 21. februar fra kl.16-18 er det  Åben Onsdag. Vi har kaffe/te på kanden, og du kan kigge ind forbi, hvis du vil bruge vores symaskiner/håndvæktøj, hvis du har spørgsmål til huset, eller hvis du bare er nysgerrig og vil se, hvem vi er, og hvad vi laver. Se mere om vores åbne onsdage: https://fb.me/e/4aZxGL8zn

Mandag d.19.2 kl.19- 21 er der Fællessang, denne gang med Christian Søgaard. De sidste mange gange har vi haft udsolgt, så vent ikke for længe med at melde dig til, hvis du vil ha en stol og en sangbog! Se mere her: https://fb.me/e/52MF1qEMs

Vi har den store fornøjelse at lægge sal til en spændende familiekoncert  fredag d. 23.februar kl. 15-18. Det er det utroligt velspillende orkester ”Basco”, der vil spille koncert og instruere voksne og børn i den nordiske folkemusiktradition og de traditionelle danse. Hold øje med siden her for flere informationer.

Søndag d.25.februar kl. 17.30 er der igen GRØN FÆLLESSPISNING – uhm!! Vores kok, Benny Madsen, laver fantastisk mad af lokale, økologiske råvarer. Se meget mere her:
https://fb.me/e/52XxK4WsM

Tirsdag d. 27.februar kl. 17-18 har du mulighed for lige at slippe tøjlerne en times tid, læne dig tilbage og give plads til fred og ro i vores Skumringstime.
Se meget mere her: https://fb.me/e/53BjaSejk

Tirsdag d.27.februar kl. 19-21 indtager quizz-master Asta kælderen, og så er det tid for alle Kloge-Åge’r og Vise-Lise’r til at stille op. Rygtet vil vide, at der er et meget stærkt hold, der rydder bordet.  De  skal da ha noget udfordring, ikke? Måske er det dig?
Se mere her: https://fb.me/e/1CGxplUsv


Onsdag d. 28.februar KL. 16-18 holder vores reparationsværksted igen åbent for alle former for reparation, bare du selv kan bære det, der skal repareres op og ned af trappen i forsamlingshuset! Se mere her:
https://fb.me/e/4FUheewNs


Der er nok at vælge mellem i februar, og det gælder også de kommende måneder.
Som noget nyt bliver det nu muligt at købe ”early-bird” billetter til de større arrangementer, hvis man er hurtig.
Som I sikkert ved, modtager vi ikke nogen offentlig støtte i forsamlingshuset, og vi har derfor brug for at sælge billetter for at dække udgifter i forbindelse med især koncerter.
Jo før, vi kan se, at et arr. kan løbe rundt, jo bedre kan vi forberede det – og der er faktisk nogle rigtig spændende begivenheder her i løbet af foråret, hvor det er muligt allerede nu at købe billetter til reduceret pris.


 Søndag d.10.marts fra 10-22 prøver vi f.eks et helt nyt koncept af.
Inspireret af, at der er så utrolig mange habile sangskrivere her på Sydfyn laver vi simpelthen et Troubadour-maraton. 12 forskellige singer-song writere med tilknytning til området får 45 min. hver til at præsentere deres musik for alle jer flinke folk. Se mere her: https://fb.me/e/4HKtYD5tt

I april har vi to meget interessante arrangementer i kalenderen.
Den 10.april har vi fået mulighed for som noget helt unikt at præsentere en tribute til Povl Dissing. Jens Folmer Jepsen, der har skrevet en virkelig velskrevet biografi om Povl Dissing i samarbejde med Povl Dissing, fortæller om hans kunstneriske karriere.
Bisse, en anerkendt og prisbelønnet ung musiker/sangskriver, vil sammen med et udsøgt band ( bl.a. vores lokale Christian Søgård, der har spillet med Dissing i mange år) synge nogle af Dissings numre. Det er nok en god idé at købe billet i god tid!
Se mere her : https://fb.me/e/eJS7qSAmN

Den 18.april går det løs igen med et helt særligt arrangement. Litteraturprofessor Anne-Marie Mai vil fortælle om Bob Dylans tekster i samtale med Kira Skov, kendt dansk komponist og sanger. Det bliver uden tvivl interessant. Her gælder det også om at få bestilt billetter i god tid.
Se mere her:  https://fb.me/e/521ZyIpTY

Vi håber, der er nogle af vores mange arrangementer, du har lyst til at deltage i – vi glæder os i hvert fald rigtig meget til at præsentere dem.

 

 

Submenu

Samarbejdspartnere og sponsorer

Kvickly, Gerritsgade, Svendborg

Middelfart Sparekasse

Vores billetsystem er et sponsorat fra Nemtilmeld

DMF (Dansk Musiker Forbund), GRAMEX

Fynske Bank

Real Dania "Underværker"

Garant Tæpper, Svendborg

Skousen, Svendborg

 

SEAF, Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond

Vi takker for hjælpen!

nach oben