Svendborg Forsamlingshus

- et bæredygtigt fællesskab

 
Svendborg Forsamlingshus

Svendborg Forsamlingshus

der ligger på Lundevej 2, 5700 Svendborg, er et brugerstyret kulturhus midt i byen.
Her kan du leje lokaler og lave din egen festeller deltage i husets mangfoldige arrangementer, der udvikles og faciliteres af Brugerforeningen, sammen med alle dem, der har lyst til at lege med. Brugerforeningen står for arrangementer som reparations-café, loppemarked, fællessang, samtalesalon mm. 
Gå videre til Udlejning her.                       Find præsentationsvideo'er her                     Gå videre til Det sker her.

Billetkøb til Brugerforeningens arr. kan findes her.
SØNDAG D.28.FEBRUAR KL. 17-19🌱
På den sidste vinterdag kigger vi frem mod forårslyset 🤗
FULDSTÆNDIG CORONASIKKERT🤣
Vi savner jer og vores samvær i forsamlingshuset, så derfor vil vi gerne invitere jer alle sammen til ONLINE sammenkomst, hvor vi laver mad sammen og spiser med hinanden.
Lyder det sært?
Tjoh ... men når vi nu ikke må ses i virkeligheden, må vi jo prøve noget nyt af. Alle kan være med, hvis du har en telefon, en tablet eller en computer.t🤗💖
Benny svinger grydeskeen og leder os alle sammen igennem tilberedelsen af menuen sammen med Pia via facebookstreaming.
Når maden er færdig spiser vi sammen - hver for sig ( men man kan jo godt invitere sin "boble", og hvis vores eksperiment lykkes rigtig godt, kan vi også sige "skål" til hinanden via internettet!!)
Menu:
Hokkaidosuppe med spinatpesto
Kyllingefrikadeller med portobellosvampe.

Her nedenunder  har I indkøbslisten  til den mad vi laver sammen, og søndag d.21.2 fra kl. 17-17.30 er der mulighed for at afprøve hvordan man går online som fællesskab sammen med et par tekniknørder i den anden ende.
Bare hold øje med siden her og vores facebookside - der kommer mere info om, hvordan du kan være med til at spise sammen online. 🥰 

Indkøbsliste.

Indkøbene rækker til en god middag for 4-5 personer - det antal vi må være i øjeblikket.
Inviter endelig din "boble" med - det bliver hyggeligt.
Er I ikke så mange, så lav hele portionen alligevel - maden er også rigtig god "restemad".

 

For at kunne lave Bennys gode mad skal du have:

Til suppe + tilbehør
1 Hokkaido.
3 rød snackpepper.

6 Løg.

5 Fed Hvidløg.

tomat pure. Ca 3 spsk.

1 Dåse Kokosmælk.

1 dl Æbleeddike.

 

En stor håndfuld Babyspinat.

2 dl Solsikkekerner.

1 frisk citron.

2 Fed hvidløg.

4 Dl Olivenolie.

 

Til kyllingedeller med svampe

800 g Hakket kylling.

6 Æg.

400 g Kogte linser. ( Rød-grøn el beluga.)

3 fed hvidløg.

Stor håndfuld frisk persille.

Sort, frisk kværnet pepper.

 

6 Portobello svampe.

3 Dl Græskarkerner.

 

Salt - Pepper.


Et godt stykke brød og en glas hvidvin er heller ikke af vejen for en hyggelig middag :-D
SKÅL! Vi ses på internettet!

FAGRE NYE VERDEN🤓
Alle kan lave mad sammen med Benny søndag d.28.februar kl.17. til fællesspisning - online 😉
Det bliver livestreamet på vores facebookside, så du klikker bare ind der.
Hvis du gerne vil "spise sammen" med andre, når maden er klar, skal du ind på et Zoom-møde, hvor man kan se hinanden og sige "skål!"
For at komme ind på mødet skal man have Google Chrome, Mozilla eller Safari som browser.
Er du usikker på, om du kan finde ud af det, laver Kasper en GENERALPRØVE søndag d.21.februar kl. 17-17.30
Hvis du vil prøve af, om du kan kommepå Zoom, skal du gå ind på dette mødelink søndag d.21.februar kl.17:
Og når du bliver bedt om et password, skriver du: benny
(husk det er med lille b!)
Kasper sidder klar til at sige "Hej" til dig, så du ved, at du er kommet det rigtige sted hen.
Driller det, kan du enten skrive i kommentarfeltet på facebook eller ringe til Kasper på 60226215, så vil han gøre, hvad han kan for at hjælpe dig. Han sidder klar søndag d.21.februar kl. 17-17.30
SE MERE OM FÆLLESPISNING- online her:

 


Formiddagsfortællinger i Svendborg Forsamlingshus foråret 2021 - onsdage kl 10. Se her.


AFLYST: Julekoncert med den eminente sangerinde Emma Björling og  Poul Amaliel:guitar, Søren Lund:bas og Michael Graubæk:violin. Der serveres gløgg og mundgodt. Fredag d 18 december kl 19.
Alle Covid19 retningslinjer overholdes. 

BØRNEBOGSBANKO søndag d.15.november kl.14 & kl.16 er aflyst.

 Formiddagsfortælling i Svendborg Forsamlingshus Onsdag d. 2 december og d. 4. november kl. 10
Kom med på en spændende rejse sammen med Torben Wahlstrøms tryllebindende fortællekunst og hans enkle medrivende sange.
Nordens store fortæller – Selma Lagerlöf – har skabt denne udødelige historie om drengen Nils, der på tærsklen til voksenverden forvandles til en lille fyr ikke større end en tommelfinger. Med en flok vildgæs kommer han ud på sin verdensberømte rejse gennem Sverige. Sammen med Nils oplever vi dyrenes verden og de farer, der truer sådan en lille fyr. Hvordan kan han overleve, og hvordan bliver han menneske igen? Fortællingen rammer ind i hjertet og forstanden på alle aldersgruppe og sætter fokus på kærligheden, selvforglemmelsen, taknemmelighed og godheden, som en vej til forvandling og udvikling.
Forestillingen varer ca. en time og er helt akustisk. Arrangementet er velegnet for hele familien. Prisen er 50 kr. og inkluderer kaffe og rundstykker før forestillingen.
Dørene åbnes kl. 9.15
Billetter via
https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/ 
eller ved døren.

Viden er guld, men deling er uvurderlig.

SEF Energiforsyning og Svendborg Forsamlingshus fortsætter samarbejdet om en række arrangementer med fokus på bæredygtighed.
Torsdag d.5.november kl.17.30-21.30 er der igen MAD,MILJØ OG MUSIK i Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2, 5700 Svendborg.

Mød Rasmus Hørsted Jensen, en af grundlæggerne af organisationen World Perfect, der arbejder med at tænke og formidle bæredygtighed ind i alle samfundets niveauer fra den private husholdning til giga-events som Northside og Tinderbox musikfestivaler.  

Rasmus er uddannet lingvist og dialogskaber og brænder for FNs 17 Verdensmål. Aftenens oplæg skal gerne gøre os alle sammen klogere på, hvor stor betydning vi hver især har på rejsen mod et mere balanceret liv på kloden.
En af World Perfects udsagn er, at viden er guld men deling er uvurderlig, så kom og få nye handlemuligheder og del det, du allerede har erfaring med.

Rasmus Hørsted Jensen og World Perfect  er allerede meget aktiv i Svendborg. Han og organisationen er tilknyttet Landsstævnet2022 som bæredygtighedskonsulent,  og  de også  er med  som partnere i udviklingen  af det store undervisningsforløb for de ældste klasser: Verden er vores. Initiativet om at bruge landsstævnet som løftestang for et forløb om bæredygtighed kommer fra SEF, der udvikler projektet  sammen med DGI, Efterskoleforeningen, Svendborg Kommune, GO2Green og WorldPerfect.

Aftenen begynder med en klimavenlig snack fra Bennys køkken, mens vi quizzer om, hvad vi tror, og hvad vi ved om bæredygtighed. Vær klar til at blive overrasket!
Derefter holder Rasmus et inspirerende oplæg, og der bliver mulighed for at spørge og undres. Under kaffepausen kan man fortsætte snakken, mens der bliver gjort klar til en times skøn koncert med Christian Søgård Trios hjertevarme sange, der med stor humor og ømhed sætter fokus på planetens tilstand og menneskets skrøbelighed.

Samlet pris for mad, oplæg og musik: 150,-
Billetter kan købes på billetsiden.

Forsamlingshusets sal er højloftet med rigtig god CO2-neutral ventilation. Der er begrænsede pladser p.gr.a corona, og der vil naturligvis være adgang til håndsprit. Vi forventer, at alle passer på sig selv og bruger mundbind, når de ikke sidder på en stol.


Mini Fortællefestival
 over to dage fra lørdag 19.9 kl 13-22 og søndag kl 13 - ca 17. Fortællinger både for små og voksne - se under de enkelte fortællinger. En ny fortælling ca. hver time. Fra 0 kr.

Klik her for billet.


Mad, musik og miljø

Torsdag d.3. september kl. 18-22

Nye måder, nye samtaler og nye tilgange til at bo på planeten, jorden.

Svendborg Forsamlingshus er indgået i et nyt spændende samarbejde med Energiselskabet SEF om at sætte fokus på at genstarte samtalen om bæredygtighed og klimakrise. Det er på tide, at vi lægger skam, frygt og magtesløshed bag os, og i stedet aktiverer vores sanser og intellekt. Vi ønsker sammen at skabe en række arrangementer henover efteråret, hvor målet er, at deltagerne går derfra med handlekraft og kærlighed til sig selv og planeten. Vi har derfor planlagt tre aftner i efteråret, der står i bæredygtighedens tegn belyst gennem mad, miljø og musik.

”Det er ikke nok at bruge hovedet, vi skal også forstå med sanserne, hvis vi skal være en del af det paradigmeskift, vi alle sammen ved, er nødvendigt,” siger Pia Westergård, forkvinde for Brugerforeningen v/ Svendborg Forsamlingshus ”Vi bliver nødt til at lære nye måder at tale om bæredygtighed på. Vi skal kunne snakke med hinanden om de klimaproblemer, vi står overfor, så vi får lyst til at gøre noget sammen i stedet for at sprede skyld og modløshed. Vi har brug for ny næring til maven, til tankerne og til følelserne, så vi kan samle kræfterne og ændre retning.”
På spørgsmålet om, hvorfor Svendborg Forsamlingshus har henvendt sig til SEF, siger PW: ”SEF er en interessant organisation at samarbejde med for os. De har ligesom os taget nogle klare valg om at lade bæredygtighed fylde meget i deres brand, de er lokalt funderet og deres fond, SEAF, bære tydeligt præg af, at de forstår sammenhængen mellem lokalkultur og udvikling.”

Arbejdsdelingen mellem brugerforeningen og SEF betyder, at forsamlingshuset står for en god klimavenlig vegetarisk menu, lavet af Bennys Køkken, der holder til i forsamlingshuset. SEF har til opgave at skaffe spændende og nytænkende foredragsholdere. Forsamlingshuset hyrer professionelle musikere ind, der har en holdning til, hvordan vi lever vores liv være/bæredygtigt.

Første gang vi afholder MAD,MILJØ OG MUSIK er torsdag d.3.september fra kl. 18-22.

Middagen serveres kl. 18.  

 Kl.19.30 holder Daniel Kardyb et oplæg om pædagogiske potentialer i den ’non-formelle’ uddannelsessektor (museer, videnspædagogiske aktivitetscentre o.lign.). Hvordan kan vi håndtere de højaktuelle miljø- og bæredygtighedsproblematikker? Hvordan forsøger nyere filosofiske strømninger at gribe om menneskets plads i en verden, der ter sig med hidtil uset voldsomhed?

Daniel Kardyb er phd-studerende på DPU og forsker i, hvordan læring og uddannelse inden for bæredygtig udvikling foregår i uformelle læringsmiljøer med udgangspunkt i Naturkraft ved Ringkøbing. Efter oplægget vil der være mulighed for spørgsmål og en kort debat med oplægsholderen.

 Kl. 21 -22 er der koncert med LSMR - Louise Støjberg/Martin Rauff, en folk/americana duo, der spiller ny musik skrevet med afsæt i det vage terræn hvor Grundtvig møder cowboylogik. Sange om at være i verden af i dag, men også om det, der ligger udenfor den, og det der kom før vores fælles øjeblik. Duoen debuterede med den anmelderroste ‘Appetite for Distraction’ i 2017 (Go’Folk), og arbejder for tiden på nye sange, der forventes at udkomme i 2021. Martin Rauff er en af nøglepersonerne i opbygningen af oplevelsescentret Naturkraft ved Ringkøbing.

Billet til hele aftenen: middag, oplæg + koncert: 295,-  Købes på www.svendborgforsamlingshus.dk
Dørene åbner kl. 17.30. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer. Vær opmærksom på at der på grund af corona-restriktioner er begrænsede pladser.
De næste to arrangementer finder sted d.8.oktober og d. 5.november.

 

 

August i Svendborg Forsamlingshus – nyhedsbrev
Hold da op! Sikke en sommer!☀️
Både juni og juli har bugnet med arrangementer, og det har været virkelig sjovt at prøve nye formater af.

”Kulturen Rundt”, der løb af stablen d.12.juli var første gang vi samarbejdede med tre andre kultur-venues i byen og det er bestemt værd at prøve igen!
😘
Vores seks asfaltballer har været en stor succes, og der er blevet løftet en formidabel indsats af de mange hjælpere, der har stillet op og pillet ned og stillet op og pillet ned.
Vi havde sidste asfaltbal d.31.juli, men der har været mange opfordringer til at tage det op igen næste sommer – vi får se …💃🕺💃👯‍♀️

Fællessangen om mandagen har også været et tilløbsstykke, og det har været virkelig interessant at have så mange forskellige sangværter. Hver aften har været særlig og vi glæder os til de to sidste gange:
Mandag d.3.august kl. 19-20, hvor borgmester Bo Hansen er sangvært. Han akkompagneres af Eik Skibdal.
Mandag d.10.august kl. 19-20 lukker Anders Carlsson, valgmenighedpræst i Vejstrup, sommersæsonen af forsamlingshusets fællessangsarrangementer sammen med organist Povl Balslev.
⛅️🌥🌦💨

Men Anders hviler ikke længe på laurbærrene for allerede den følgende lørdag d.15.august fra kl. 9-21, er valgmenigheden vært for ”De Blå Perler”, fællessang fra Højskolesangbogen fra tidlig morgen til sen aften. Det foregår - afhængigt af vejret - i/udenfor Svendborg Forsamlingshus. Der er gratis adgang.😜

Allerede fredag d.14. august åbner vi for en ny koncert i forsamlingshuset.
Jens Lysdal, gammel Svendborg-dreng og en af landets fineste sangskrivere spiller en duo-koncert med herboende bassist Jakob Falgren. Rygtet vil vide, at lokal-guitarhero Jan Schønemann er med på et par numre 😜
Se meget mere her - og skynd dig at købe billet. Koncerten er næsten udsolgt, men skriv dig bare på venteliste - der er snak om at lave en ekstrakoncert om eftermiddagen! Se her.

Onsdag d.19.august kl. 17-21 åbner vores Repair Café igen. Vi sidder klar med værktøj, symaskiner, know-how, godt humør og kaffe på kanden. Har du brugt sommerferien til at rydde op, kunne det være du skulle kigge forbi med alt det, der er for godt til at smide ud, men som er en lillebitte smule i stykker.
Du dukker bare op - også hvis du bare har lyst til en kop kaffe og en snak!🔧🔨🛠🔩⚙️
Repair Caféen er åben alle onsdage fremover fra kl. 17-21.

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, friluftsliv

 

DMF (Dansk Musiker Forbund), GRAMEX

Har støttet Asfaltballet: Klik her

Se også her

https://dmf.dk/ 

https://www.dmfsvendborg.dk/

https://gramex.dk/ 

Gramex – Så spiller musikken


Fynske Bank har støttet - både nyt lydudstyr, og vores Blues-arr med Stevie Vaughan Tribute. Se mere her.


Kulturen Rundt
Er du klar til opleve Svendborgs kultur på en anden måde? Har du lyst til en smagsprøve af lidt af hvert, og kunne du tænke dig en lækker snack undervejs?
Så sæt kryds i kalenderen søndag d.12.juli fra kl. 13-16.30 og køb billet til KULTUREN RUNDT!
En unik chance for at deltage i et helt nyt koncept, udtænkt og gennemført af fire forskellige venues/kulturinstitutioner i Svendborg.

 

KULTUREN RUNDT er en smuk, guidet byvandring med indlagte stop: du kommer til koncert,  du får en god historie, du skal opleve en performance, hvor billed og lyd arbejder sammen, og du bliver lukket ind i en kunstners krøllede hjerne. Midt i vandringen bliver du budt på en lille forfriskning, produceret af en af byens gode madsmede.

 

SAK, Harders i Ribers Gård,  Work Together i Tinghuset og Svendborg Forsamlingshus står bag denne enestående event, der er opstået i coronaens limbo. Opgaven var: hvordan skaber vi kulturelle oplevelser, der kan eksistere under pandemiens restriktioner?

Vores svar blev: ”Kulturen Rundt”, et event, der kan skaleres op og ned i deltagere, og som giver mulighed for at opleve et bredt spekter af udtryk i korte forløb.


Vandringen bringer publikum rundt til optræden på fire forskellige steder i Svendborg Midtby: Ribers Gård i Møllergade, Tinghuset i Tinghusgade, SAK i Vestergade og Svendborg Forsamlingshus på Lundevej.
Hver session varer 25-30 min, hvorefter man fortsætter til den næste venue.

Der bliver sendt fire hold af sted med udgangspunkt i hver sin destination, så hver kunstner gentager således sit værk fire gange.
 
Efter anden optræden er der en lille servering. Den er naturligvis inkluderet i billetten. Man løser billet til hele forløbet og går med den samme gruppe og guide fra sted til sted.

Find billetter til KULTUREN RUNDT her.
Er der spørgsmål, så tøv ikke med at ringe til Josefine Ottesen fra Svendborg Forsamlingshus.

30335427

Præsentation af indslagene til KULTUREN RUNDT:

SAK Kunstbygning

Nadia Staldgaard er illustrator med fødderne godt plantet i den sydfynske muld. Hun er oftest inspireret af hverdagsliv og mennesker, som gerne illustreres lidt skævt og humoristisk. Hun har også en forkærlighed for fantasifulde, barnlige universer, som fortæller en historie.

Under blodbøgen på SAK vil hun bl.a. fortælle om sit liv som selvstændig kunstner, enlig mor og om uglet hår…

Måske får publikum også en blyant i hånden!

 

Work2gether i Tinghuset

Med inspiration i poeten og rebellen Dan Turell og et elektronisk lydspor af ambientcollage kunstner NOget MEd NOget, skaber illustrator Nicolai Hvidberg et portræt af "Onkel Danny" i Tinghusets trappehall. Publikum får mulighed for at følge tilblivelsen af billedet under oplæsning af nogle af rebellens værker mixet med elektronisk musik. 

 

Svendborg Forsamlingshus

Maria Junghans, prisvindende historiefortæller og forkvinde for FIDA ( fortællere i Danmark) fortæller sanselige historier for voksne.


Harders i Ribers Gård

Howl Trinity feat. mads La Cour

Howl Trinity er en lokal jazz trio bestående af en fantastisk flok musikere. På trommer Kasper Tom, orgel Peter Kohlmetz Møller, Saxofoner Rasmus Fribo - I dagens anledning er der ekstra krydderi i form Mads La Cour på diverse horn. Trioen spiller groovy/traditionelle/skæve jazzfortolkninger og egenkompositioner. Du er sikret en bred musikalsk vifte, der både pleaser og udfordrer dig.

Kort præsentation af arrangørerne:

 SAK Kunstbygning

SAK er en forkortelse af Svendborg Amts Kunstforening, som blev stiftet i 1941 og i dag har ca. 800 medlemmer. Kunstforeningens formål er at fremme interessen for de mange forskellige visuelle udtryksformer inden for kulturen med hovedvægt på billedkunsten.

Hvert år arrangeres mellem 10 og 12 udstillinger, suppleret med rundvisninger og andre arrangementer - bl.a. den årlige Kunstnernes Julebazar. Desuden huser SAK Kunstbygning også en betydelig samling værker af Kai Nielsen. SAK Kunstbygning ledes af SAK Kunstforening.
www.sak.dk

 

Work2gether:

Work2gether i Tinghuset tilbyder kontorpladser, unikke mødefaciliteter og et stærkt og kreativt netværk i det smukke, gamle Tinghus. Der arbejdes ud fra den holdning, at et samspil mellem de kreative kulturelle kræfter og de små og mellemstore virksomheder er drivkraften i at skabe fremtidens arbejdspladser. Når vi deler erfaringer og perspektiver på tværs af personligheder og brancher, så skaber vi succes og udvikling for alle.
www.work2gether.dk/ 

Harders

Øvelokaleforeningen Rytmisk Råstof driver Svendborgs store øvelokale-forening samt Spillestedet Harders, der er en del af den fynske model for regionale spillesteder. Vi præsenterer i omegnen af 100 koncerter om året. Placeringen i den skønne Ribers Gård, som også indeholder Trykkeriet, en sammenslutning af kreative værksteder, giver en helt særlig stemning, som er med til at gøre Rytmisk Råstof til en del af et kulturelt kraftcenter i Svendborg.
www.harders.nu

 

Svendborg Forsamlingshus

Svendborg Forsamlingshus er et brugerstyret, privatejet kulturhus, der ønsker at skabe bæredygtige fællesskaber, både i praksis ved at have fokus på genbrug og klima, og rent menneskeligt ved at skabe kulturelle rammer og oplevelser, der binder mennesker sammen.
www.svendborgforsamlingshus.dk

 

Submenu

Samarbejdspartnere og sponsorer

Kvickly, Gerritsgade, Svendborg

Middelfart Sparekasse

Vores billetsystem er et sponsorat fra Nemtilmeld

DMF (Dansk Musiker Forbund), GRAMEX

Fynske Bank

Real Dania "Underværker"

Garant Tæpper, Svendborg

Skousen, Svendborg

 

SEAF, Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond

Vi takker for hjælpen!

nach oben